Hoe kies je een 1Zpresso grinder?

De juiste grinder kiezen is belangrijk, want deze keuze heeft een grote impact op de uiteindelijke smaak in je tas. Maar hoe kies je uit de vele 1Zpresso modellen de beste voor jou?

De verschillende 1Zpresso grinders

1zpresso_Q2_500x500_2'

Q2 in aeropress

1Zpresso Q2

More
1Zpresso Q2

38mm stainless steel burrs

1Zpresso Q2

More
1zpresso_Q2_500x500_3

1Zpresso Q2

1Zpresso Q2

More

De 1Zpresso Q2 is de compacte keuze. Hij past zelfs in een Aeropress!
De 38mm burrs zijn niet zo snel, maar door zijn compacte bouw past je hand er gemakkelijk rond en is deze dus zeer gemakkelijk in gebruik. Van alle compacte grinders in de markt vinden wij dit de beste, zeker in vergelijking met keramische burr grinders. De Q2 heeft een interne regeling van de maalgraad met 25 micron stapjes, en is dus geschikt voor zowel pour-overs als Flair espresso. Niet geschikt voor semi-automatische espresso-machines.

1zpresso_JX_500x500_2

JX in box

1Zpresso JX

More
1Zpresso JX

48mm stainless steel burrs

For fast grinding!

More
1ZPresso_cylinder-case2_500x500

JX-pro in case

Optional carrying case

More
1zpresso_CAT_500x500

1Zpresso JX-pro

12,5 micron clicks

More

De 1Zpresso JX is de grote broer van de Q2. Dankzij de 48mm maalschijven is deze supersnel, in 30 seconden heb je ofwel 20g espresso-grind of 30g V60-grind. De JX-burrs bieden een goede middenweg tussen een cleane, complexe smaak, en een goede body en mouthfeel. 

Net als de Q2 heeft de JX een interne regeling van de maalgraad met 25 micron stapjes, en is dus geschikt voor zowel pour-overs als Flair espresso. Niet geschikt voor semi-automatische espresso-machines.

Een 1Zpresso JX-pro is wél geschikt voor alle soorten espressomachines, dankzij de 12,5 micron maalgraad regeling aan de bovenzijde. Verder is deze identiek aan de JX, dus met snelle burrs en een goede balans. Dit is de meest veelzijdige 1Zpresso grinder en terecht de bestseller!

De Q2, JX en Jx-pro worden geleverd in een kartonnen doosje, maar er is een carrying case apart verkrijgbaar in onze webshop.

De Plus-modellen (K-plus en JE-plus) worden standaard wél geleverd in een case, en hebben nog enkele extra’s. Onder meer een blaasbalg om makkelijk schoon te maken, 2 elastiekjes voor extra grip en een magnetische grounds bin met 2 verwisselbare bodems; een gewone vlakke bodem en eentje voorzien van een ‘grounds shaker’ die past op zowel een 58mm portafilter als de Flair Pro2 funnel en portafilter.

1zpresso_K-Plus_500x500_2

K-plus in case

1Zpresso K-plus

More
1Zpresso K-plus

1Zpresso K-plus

The flavor magnifying glass

More

De 1Zpresso K-plus is onze favoriet voor pour-overs en cupping, maar is ook een interessante keuze voor espresso. Wij noemen deze de “flavor magnifying glass” omdat je zeer complexe, rijke smaken krijgt, ideaal om alle nuances in een goede specialty coffee te ontdekken.  Veel typische eigenschappen van een flat-burr grinder dus.

Het buitenwiel met grote cijfers en 10 kleine stapjes van 22 micron, is waarschijnlijk het makkelijkste systeem in de markt. Door de relatief smalle body en snelle burrs is de K-plus ook voor (Flair-) espresso geschikt zonder al te veel moeite.

Wij hebben zeer interessante, cleane shots gemaakt met de K-plus en de Flair 58 maar voor old-school espresso is de JE-plus waarschijnlijk de meest logische keuze.

1zpresso_JEPLUS_500x500_2

JE-plus in case

1Zpresso JE-plus

More
1Zpresso JE-plus

1Zpresso JE-plus

Dedicated espresso grinder

More

De 1Zpresso JE-plus maakt gebruik van 47mm coated italmill burrs. Deze geven een heel ‘smooth’ ervaring tijdens het grinden. Ze grinden gemakkelijker dan de meer agressieve JX- en K-burrs, maar zijn ook iets trager.

Het resultaat? Een volle body, creamy mouthfeel, en extra fines voor een dikkere, stroperige espresso. Je verliest hierdoor wel wat complexiteit maar voor veel espresso-fanaten is dit het smaakprofiel waar ze naar zoeken.

De JE-plus heeft dezelfde 12,5 micron regeling aan de bovenzijde als de JX-pro, en is dus perfect in te regelen voor espresso.

Geef een antwoord

Winkelwagen