Wie doet dat niet? Na je koffiebonen vers gemalen te hebben, je neus eens diep in dat potje steken. De geur van versgemalen koffiebonen opsnuiven, dat is iedere keer iets anders ontdekken. Aroma’s herkennen die je misschien terugbrengen naar fijne herinneringen. De meer ervaren koffiedrinker herkent soms als een paar koffiecategorieën. Of misschien is het gewoon een nieuwe wereld aan geuren die voor je opengaat.  Vers gemalen koffie ontdekken, dat is al een ervaring op zich.

Daarna zet je een verfijnde complexe filterkoffie, of een God Shot espresso. Nog meer sensaties en gevoel komen erbij: smaken, tintelingen op je tong, een afdronk waar je nog even van kan genieten. Koffie kan je savoureren. Dat moment is er eentje waar passie en toewijding samenkomen. Samen met onze producenten, importeurs, kwaliteitsinspecteurs, adviseurs en bevriende liefhebbers gaan wij enkel voor jouw allerbeste koffie-ervaring.

Onze koffiebonen hebben een duidelijk en eerlijk verhaal. Ze zijn door ons geselecteerd en gebrand om het maximale potentieel te benutten. Om jou een onvergetelijke beleving te bezorgen. Of het nu ‘s morgens aan het ontbijt is, op het werk tussen twee drukke meetings, of gewoon ‘s avonds met een cold brew op een terras, onze passie is om jou te helpen ontdekken welke rijkdom er in koffiebonen te vinden is.

Hoe werken wij?

Wij maken andere keuzes.

Heb je snel koffie nodig? Klik dan op deze link. Ben je benieuwd naar het verhaal achter onze koffie, lees dan gerust verder.

In alles wat we doen staat onze passionele zoektocht naar superieure koffie centraal. Onze missie is om onze klanten mee te nemen op deze boeiende ontdekkingstocht, en samen een unieke ervaring te beleven. Daarom maken we vaak keuzes die anders zijn.

Zo is het traditionele gebruik van roasters op gas alles behalve klimaatneutraal, en hebben wij geïnvesteerd in een Stronghold S7Pro roaster. Meer zelfs, we gaan deze aanpak actief proberen verspreiden als Benelux distributeur.

De Stronghold S7Pro is volledig elektrisch en gebruikt niet alleen convectie- en conductiewarmte, maar ook halogeenstraling waardoor meer controle over het roosteren en de aroma’s mogelijk is. De energievoorziening komt van onze eigen hoge-efficiëntie zonnepanelen en groene stroom uit Belgische windenergie van Ecopower.

Maar onze keuze voor de Stronghold S7Pro heeft nog enkele andere redenen, waaronder flexibiliteit. Het is een relatief kleine roaster, met een maximum theoretische capaciteit van 850gr.

In tegenstelling tot (soms enorme, tot 120kg) gasroasters kan elke sessie keer op keer perfect herhaald worden, waardoor grotere identieke hoeveelheden nog steeds mogelijk zijn, maar met deze voordelen;

 • Mogelijkheid om gemakkelijk gepersonaliseerde koffie te branden, ook in kleinere hoeveelheden
 • Minimale verspilling, zowel in productie als tijdens het bepalen van roastprofielen
 • Meer consistentie tussen batches, betere kwaliteitscontrole
 • Kort op de bal spelen, grote flexibiliteit, kraakvers gebrande koffie

Geen massaproductie dus, maar maximale efficiëntie en attention to detail. Elke batch is even belangrijk, en elk nieuw roastprofiel wordt geproefd en geëvalueerd.

De Stronghold S7pro laat qua features en innovatie de traditionele gasroasters ver achter zich. Het is de officiële en enige roaster van het World Coffee Roasting Championship, en is een blik op de toekomst van koffiebranden.
Wij geloven dat op termijn veel koffiebars hun eigen bonen zullen roosteren, en er een verschuiving zal zijn naar focus op kwaliteit en persoonlijke smaakcreatie. Het klimaatprobleem oplossen is enkel mogelijk door af te stappen van fossiele brandstoffen. Dus minder massaproductie op gas, en meer gepersonaliseerde productie op elektriciteit.

Samengevat: wij kozen voor de meeste flexibele en innovatieve roaster op de markt, klimaatneutraal. Onze bedoeling is niet honderden kilo’s per week te produceren, maar wel 100% achter elk pakje koffie te staan dat we maken. We betrekken onze klanten mee in het boeiende proces dat koffiebranden is, en bieden gespecialiseerde productie op maat, voor ieders smaak.

Onze Stronghold S7pro en Ikawa Pro v3 sample roaster kunnen beide kleine hoeveelheden branden met gedetailleerde logging. Onze Ikawa is de ideale oplossing om te branden op locatie en heeft een capaciteit van 50g. Tijdens de lessen die we geven kan deze roaster gewoon meegenomen worden.

Zo goed als alle koffie wordt verpakt op een manier die desastreus is voor het milieu en klimaat. Ook hier gaan wij veel verder dan anderen.
Zo zijn onze zakjes 100% recycleerbaar, en mag je deze na gebruik dus in de PMD-container achter laten. Ze worden CO2-neutraal geproduceerd. Maar we willen verder gaan en daarom broeden we op een plan. Lees onze blogs om meer te ontdekken.

De inkt die we gebruiken is op waterbasis en dus milieuvriendelijk.

Onze zakjes zijn voorzien van een topkwaliteit ventiel, wat een 1-weg ventiel is dat de vers gebrande bonen laat ontgassen terwijl versheid gegarandeerd blijft. Bonen die langer vers blijven betekent ook minder frequente leveringen voor onze abonnees, wat een directe impact heeft op het terugdringen van emissies en klimaatverandering.

Er is veel te doen over een eerlijke prijs voor koffieproducenten. Zelfs de officiële fairtrade prijs is vaak nog steeds ondermaats, want lokale omstandigheden kunnen dramatisch verschillen in koffieproducerende landen over de hele wereld.

Elke koffie die wij aanbieden is gekozen omwille van de kwaliteit en cupping score, maar ook met aandacht voor het verhaal er achter. Want betere leefomstandigheden, en productie met liefde voor het vak, dat proef je.

Smaakbepaling

Met jou op zoek.

Over smaak valt niet te twisten.
Maar welke voorkeuren iemand heeft, vinden wij fascinerend. Dat vertalen naar de juiste koffiebonen, en een roastprofiel is de uitdaging.

Hoe? Dat kan bijvoorbeeld tijdens een proefsessie, of met een zorgvuldig samengesteld ontdekkingspakket bij jou thuis. Of in een video-call, en dan kijken we ook welk effect jouw zetmethode heeft.

We zijn flexibel, en pas tevreden als jij dat bent. Wil je daarna suggesties van ons ontvangen binnen jouw voorkeur, of juist verrast worden door nieuwe dingen? Alles is mogelijk, want we werken in kleine hoeveelheden, met maximale aandacht voor wat jou gelukkig maakt.

De manier waarop we werken laat toe om keer op keer jouw unieke koffie te branden. Seizoensuggesties kunnen ook! Misschien heb je in de winter nood aan een hete mok filter, maar experimenteer je in de zomer met cold brew, of kikker je op van een Affogato?

Daarom zijn onze abonnementen niet gewoon een voordeligere manier om standaardkoffie te kopen, maar een manier om een langdurige relatie aan te gaan met onze klanten. En er een boeiende gezamenlijke zoektocht van te maken, zo traditioneel of experimenteel als jij het wil.

Cupping

Cupping is een gestandaardiseerde manier van koffie proeven. We gebruiken het ook als kwaliteitscontrole van de branding of om de kwaliteit van groene bonen te evalueren, door ze een cupping score toe te wijzen.
Elke koffie die meer dan 80/100 scoort mag gekwalificeerd worden als Specialty Coffee. De allerbeste koffies scoren zelfs 90+ punten.

Maar cupping is vooral ook plezant. Want het is een sociale gebeurtenis, waarbij ook onervaren proevers verschillen kunnen waarnemen tussen verschillende bonen of roastprofielen.

Wij cuppen enorm veel. Wil je eens een cupping-sessie meemaken en komen slurpen?
Dat kan, laat ons zeker iets weten!
We proberen momenteel een digitale versie uit. Wanneer het concept af is, zal er op onze website een booking-formulier verschijnen.

Cupping_346x259
benjamin-reisner-7ShvKSAM1Xw-unsplash_coffeeflavourwheel_346x259

Proefpakketten en abonnementen

Proeven is weten.

Ben je nog niet zeker wat je lekker vindt? Of wil je misschien eens nieuwe smaken leren ontdekken? Dan kan dat via één van onze proefpakketten. Buiten bonen, krijg je advies en begeleiding om jouw smaakprofiel te leren kennen.

Meer gedetailleerde prijsinformatie kan je terugvinden in onze webshop.

Proefpakket filter

20 Eenmalig
 • Selectie van 4 heel verschillende filterkoffies
 • 150gr per pakje
 • Online gesprek over ervaring en wensen
 • Advies op maat
Populair

Proefpakket espresso

25 Eenmalig
 • Selectie van 3 heel verschillende espressokoffies
 • 250gr per pakje
 • Online gesprek over ervaring en wensen
 • Advies op maat

Ons langdurig engagement.

Klanttevredenheid en kwaliteitskoffie zijn wat ons drijft. De juiste formule voor een tevreden klant, zo zijn onze abonnementen samengesteld.

Hoeveel heb je nodig:

 • 2 pakjes koffie = 500gr koffiebonen = ongeveer 40 tassen filterkoffie (200ml) = ongeveer 25 dubbele espresso’s.
 • 4 pakjes koffie = 1000gr koffiebonen = ongeveer 80 tassen filterkoffie (200ml) = ongeveer 50 dubbele espresso’s.

Meer gedetailleerde prijsinformatie kan je terugvinden in onze webshop.

Onze selectie

24 /maand (vanaf)
 • Wij maken de keuze voor jou
 • 2 of 4 pakjes
 • Maandelijks opzegbaar
 • Kies je direct voor 3m of 6m, dan krijg je een korting (verrekend)
 • Inclusief verzendkosten
Populair

Op maat

26 /maand (vanaf)
 • Wij leveren naar jouw smaakprofiel
 • 2 of 4 pakjes
 • Maandelijks opzegbaar
 • Kies je direct voor 3m of 6m, dan krijg je een korting (verrekend)
 • Inclusief verzendkosten
Winkelwagen