Honest everyday

Het is weer zover, Black Friday en Cyber Monday. Wij zijn geen fan van dit soort initiatieven dat komt overwaaien uit de VS. Voor ons is het altijd Honest Everyday. Elke dag een eerlijke prijs, met advies, zo duurzaam mogelijk en leefbaar voor verdelers/boeren/koeriers/onszelf. Met kortingen tot op de bodem doen we geen van hen of ons een plezier. De vele nieuwsberichten die problemen duiden rond dit verhaal (kortingen die er geen zijn, uitbuiting bij koerierdiensten, …) versterken ons in deze keuze. 

Omdat we echt geloven in ons verhaal, proberen we dat net ook om te buigen naar een positieve dag. Daarom schenken we ook dit jaar 10% van de opbrengst van vrijdag 26/11 tem maandag 29/11 aan een goed doel.

Vorig jaar was dat het kinderarmoedefonds. Dit jaar zoeken we het buiten onze landsgrenzen. Tijdens mijn postgraduaat in Coffee Excellence aan het ZHAW Zürich kon ik al veel interessante gesprekken aangaan met experten in de koffiewereld. Zo ook Aaron Davies, Senior Onderzoeksleider binnen de groep ‘Gewassen en Globale Verandering’ bij Kew Gardens. Onze discussie ging over de klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en hoe dat tegen te gaan. Onze wereld verliest snel aan biodiversiteit, wat catastrofaal is voor onze leefwereld. Aaron Davies spitst zich onder andere toe op koffie, de ontdekking van nog niet gekende soorten en hoe zij ons en de koffieproducerende landen kunnen ondersteunen in hun gevecht tegen klimaatverandering. Zo voeren ze ter plekke (vb Oeganda en Ethiopië) onderzoek uit om aan de overheden in die landen aan te tonen dat biodiversiteit, bebossing, etc belangrijk is, om hen zo aan te sporen die te bewaren.

Kew Gardens zelf zet zich globaal in tegen het verlies aan biodiversiteit, op alle vlakken en probeert natuurlijke oplossing aan te reiken voor onze grootste problemen zoals de klimaatverandering. 

Meer lezen over hun doelstellingen kan hier (Engels).

De toekomst is van ons! 

Geef een antwoord

Winkelwagen