Het aangepaste cupping protocol

Covid19 schudt onze samenleving door elkaar. Ook de koffiewereld past zich aan, met initiatieven als #supportlocalroasters en #brewathome. De SCA (Specialty Coffee Association) vindt dan weer het cupping protocol heruit. Wij vertaalden het voor onze eigen koffieproeverijen. Klik op de foto onder deze post voor alle info!

Cupping?

Cupping is een gestandaardiseerde manier van koffie proeven. We gebruiken het ook als controle op de branding of om de kwaliteit van groene bonen te evalueren, door ze een cuppingscore toe te wijzen.
Elke koffie die meer dan 80/100 scoort mag gekwalificeerd worden als Specialty Coffee. De allerbeste koffies scoren zelfs 90+ punten!

Maar cupping is vooral ook plezant. Het is een sociale gebeurtenis, waarbij ook onervaren proevers verschillen kunnen waarnemen tussen verschillende bonen of brandprofielen. Nootjes, aardbeienjam, een sappige perzik of een vleugje jasmijn, dat kan allemaal. En zelfs meer! Koffie proeven verrast je elke keer weer.

Wij doen het enorm veel, dat cuppen. Wil je eens een sessie meemaken wanneer de covid19-maatregelen het terug toelaten? Er zal een boekingsformulier op de website verschijnen dan. We zijn ook een digitale versie aan het uitwerken.
Hou onze kanalen in het oog voor meer nieuws!

sca cupping protocolDe Engelstalige versie kan je hier terugvinden.

Geef een antwoord

Winkelwagen